Home » Acces egal pe piaţa muncii

Acces egal pe piaţa muncii

Buletin informativ nr. 3, octombrie 2014

În cadrul proiectului „Acces egal pe piaţa muncii” se va organiza o campanie de promovare a voluntariatului, promovarea unui stil de viaţă sănătos şi prevenirea riscului de îmbolnăvire.
Campania se va organiza în cadrul comunităţilor izolate social din regiunea Bucureşti-Ilfov.
În cadrul campaniei se vor distribui pliante conţinând informaţii legate de cele trei subiecte: voluntariat, stil de viaţă sănătos şi prevenirea riscului de îmbolnăvire.
De asemenea, pentru derularea campaniei în regiunea Bucureşti-Ilfov au fost realizate diferite materiale informative pe următoarele teme:

• Mterial privind voluntariatul – ce conţine informaţii cu privire la definiţia voluntariatului, paşii de urmat pentru a deveni voluntar, activităţi ce se pot desfăşura în cadrul stagiului de voluntariat, beneficiile aduse de desfăşurarea unui stagiu de voluntariat, drepturile şi obligaţiile voluntarului.
• Material privind educaţia pentru sănătate – ce conţine informaţii cu privire la definirea conceptelor de sănătate şi educaţie pentru sănătate, informaţii despre sănătatea emoţională, intelectuală, fizică, socială, spirituală, despre integrarea sănătaţii, sănătatea şi stilul de viaţă, sănătatea la locul de muncă pentru angajaţi.
• Material privind efectele nocive ale alcoolului – ce conţine informaţii cu privire la definiţia alcoolismului, semne ale dependenţei de alcool, efecte/consecinţe ale consumului de alcool, strategii pentru a controla consumul de alcool etc.
• Material privind afectele nocive ale tutunului – ce conţine informaţii cu privire la afectele fumatului, boli cauzate şi favorizate de fumat, protejarea sănătăţii altor persoane, modalităţi de renunţare la fumat etc.
• Material privind alimentaţia sănătoasă – ce conţine informaţii cu privire la stilul de viaţă, ce înseamnă alimentaţia sănătoasă, comportamentul alimentar sănătos etc.
• Material privind protejarea sănătăţii – ce conţine informaţii referitoare la relaţia dintre sănătate şi hrană, sănătate şi mediu, sănătate şi apă etc.
• Material privind prevenirea îmbolnăvirilor – ce conţine infoamaţii referitoare la prevenirea apariţiei bolilor.

De asemenea, pe blog-ul dedicat proiectului se vor posta informaţii relevante cu privire la temele ce vor fi abordate în cadrul campaniei.

Leave a comment